top of page
HISTORIE SINDS 1870

De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij met een eeuwenoude traditie. Sinds 1870 verankerd in het hart van het Brabantse Budel. Opgericht door Gerardus Arts onder de naam ‘De Hoop’. Inmiddels leiden wij, de vierde generatie van de familie Arts, met veel liefde voor het brouwersvak, de brouwerij.

BUDELS_HOFLEVERANCIER2_edited.png

Vanaf 9 november 2020 mag de Budelse Brouwerij het koninklijke wapen met de toevoeging „Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”, voeren.

De toekenning van het predicaat Hofleverancier is een mijlpaal in het 150-jarige bestaan van de brouwerij en beschouwen wij als een hommage aan de drie generaties Arts die ons zijn voorgegaan.

 

Gerard, Carine en Harry Arts

Bierbrouwers te Budel

HISTORIE
SKMBT_22323051907450.jpg
BUDELS PILSENER,
BESTE PILSENER
VAN NEDERLAND

Tijdens de Dutch Beer Challenge 2023 is aan Budels Pilsener een Gouden Medaille toegekend in de categorie Blond - Pils.
Daarmee is Budels Pilsener uitgeroepen tot het beste Pilsener van Nederland.

De jury prees Budels Pilsener om de perfecte balans tussen hopbitterheid en moutige zoetheid, waardoor het een ware klassieker binnen het pilssegment is. De Dutch Beer Challenge is de hoogst gewaardeerde professionele bierwedstrijd in Nederland, alleen de beste bieren worden erkend.

BUDELS_GOUD_PILSENER_MALT_A4_LIGGEND_22.png
BUDELS_GOUD_PILSENER_MALT_A4_LIGGEND_2.png
SKMBT_22323051907430.jpg
BUDELS 0.0% MALT
BESTE ALCOHOLVRIJ
VAN NEDERLAND

Budels 0.0% Malt Alcoholvrij bier is tijdens de Dutch Beer Challenge uitgeroepen tot beste Alcoholvrij bier van Nederland in de categorie Innovatie Speciaal - Alcoholvrij.

Dit biologische alcoholvrije bier overtuigde de jury met haar verrassend rijke smaak. Het is een verfrissend bier met een volle body en een delicate balans van moutige accenten en subtiele hoparoma's. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor bierliefhebbers die op zoek zijn naar een verantwoorde drinkervaring.Het is een ware prestatie om in de categorie Alcoholvrij bier te winnen, gezien de groeiende concurrentie en de hoge normen die worden gehanteerd.

ACHTERGROND_WEBSHOP_edited.png
HET SYMBOOL VAN
"DE HOOP" 

Het symbool van ‘De Hoop’, het anker, siert het logo van de brouwerij en is voor ons van grote waarde. Het staat voor ‘hoop’, maar ook voor een ontdekkingstocht: proeven van het leven en genieten van de mooie momenten. Een heerlijk gevoel dat we graag met iedereen willen delen. Ontdek de wereld van Budels en geniet van onze smaakvolle en karakteristieke bieren!

ACHTERGROND_WEBSHOP_edited.png
DUURZAAM
VAN BINNENUIT

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onlosmakelijk verbonden met de Budelse Brouwerij. Alle Budelse Bieren worden klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater uit eigen bron. De dertien Biologische Bieren van Budels dragen het EKO keurmerk en zijn Skal gecertificeerd. 

DUURZAAM
ACHTERGROND_WEBSHOP.png
  • Klimaatneutraal gebrouwen

  • Natuurzuivere grondstoffen

  • Zacht brouwwater uit eigen bron

  • Dertien biologische bieren:
    EKO keurmerk en Skal gecertificeerd

  • Duurzame energie

"GEBROUWEN MET ZACHT BROUWWATER UIT EIGEN BRON"

bottom of page